HTML

Roszík Gábor blogja

Figyelemmel kísérve a hazai közéleti, politikai eseményeket, azokról szeretném elmondani véleményemet, keresve a lehetőséget: mit lehet itt tenni?

Friss topikok

Linkblog

OBAMA

2008.10.19. 21:02 Roszík Gábor

Pár nappal ezelőtt átálltam Obamához. Nem mintha eddig olyan távol lettem volna tőle, de nálam McCain volt a nyerő. Obamával kapcsolatban azt gondoltam, amit egy néger taxisofőr Washingtonban -igaz az még februárban volt -, amikor megkérdeztem kit támogat, azt mondta: Hillary-t. Miért? - kérdeztem meglepődve. "Because I can not imagine black man in the White House". ("Nem tudok elképzelni fekete embert a Fehér Házban.(

A napokban nálam Palin verte ki a biztosítékot, amikor megvádolta Obamát, hogy terroristákkal tart kapcsolatot - egyáltalán ki hinne el ekkore hülyeséget? -, amikor találkozott egy köztiszteletben álló egyetemi tanárral, aki a vietnámi háború ellen tiltakozva 40 (negyven!) évvel ezelőtt terrorcselekményeket tervezett vagy szervezett. Ha ettől (keresztény) republikánusok vagy (keresztény) szimpatizánsok megerősödten a McCain iránti támogatásban, őszintén csodálkoznék. Még inkább, ha (keresztény) "habozók" McCain mellett döntenének.

Ha nekem ez rokonszenves lenne, s elégedetten dörzsölném a kezemet, hogy Palin, most valami szenzációsat és hatásosat talált ki, hajrá McCain!, akkor palástomat föl is akaszthatnám a szögre, befejezhetném a börtönmissziót, sőt Pál apostolt is terroristának nevezhetném. De nem, mert meg lehet változni, s attól, hogy valaki 40 (negyven!) évvel ezelőtt fertelmes dolgokat követett el, lehet tisztességes családapa, szerető férj, hasznos tagja a társadalomnak.

Jákób csaló volt, s ősatyja lett egy népnek, Dávid király embert öletett, hogy megszerezze feleségét, de mágváltozott és belőle származott a Megváltó, Saul üldözte Krisztus követőit, s örömét lelte halálukban, s Pál apostol lett belőle. És sok mai példát lehetne felhozni: David Wilkerson gyilkos volt, s ma New Yorkban a leghallgatottabb prédikátor, Chuck Colson a Fehér Ház nagy törvénysértője volt 40 (negyven!) évvel ezelőtt, amiért börtönbe is jerült, s ma egy hatalmas nemzetközi börtönmissziós szervezet alapítója és vezetője, az USA egyik legtiszteletreméltóbb tagja...

Ennyi.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://roszikgabor.blog.hu/api/trackback/id/tr52722072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása